Ουάσιγκτον: Αύξηση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας




Ιούλιος 16, 2014.

Ουάσιγκτον.

Τα ρωσικά στρατεύματα μάχης βρίσκονται και πάλι κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Μόσχα μπορεί να στείλει βαρέα όπλα για να βοηθήσει τους αυτονομιστές, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τετάρτη.


Ο συνταγματάρχης Steve Warren δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι υπάρχουν τώρα γύρω στους 12.000 Ρώσους στρατιώτες στα σύνορα, ένα γεγονός που αντικατοπτρίζει μια σταθερή αύξηση κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 30 Ιουνίου ο  Philip Breedlove, διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, είπε ότι κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων υπήρχαν μερικές μικρές ομάδες ειδικών επιχειρήσεων- που σύμφωνα με τους αξιωματούχους υπολογίζονταν σε 8.000 στρατιώτες. Η αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι μια καλή εξέλιξη όσον αφορά το πρόβλημα».

Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι το Μάιο εκτιμούσαν ότι υπήρχαν περίπου 40.000 Ρώσοι στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων. Αλλά, όσο οι εβδομάδες περνούσαν, ο συνολικός αριθμός έφθασε στους 1.000 στρατιώτες μετά από την πίεση της Δύσης.

 Ο Steve Warren, αναφέρει ότι στα σύνορα Ρωσίας Ουκρανίας υπάρχει μια ποικιλία στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Stripes.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr