Στο Ντονέτσκ τη νύχτα σκοτώθηκαν 10 άμαχοι




Αύγουστος 17, 2014.
Κίβεο.
Τη νύχτα της 16ης προς 17ης Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις προέβησαν σε γενικό βομβαρδισμό της πόλης Ντονέτσκ, εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν σε όλη την πόλη. Σύμφωνα με τις αρχές σκοτώθηκαν 10 άμαχοι.


Αυτή είναι η επίσημη θέση του δημάρχου και επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Ντόνετσκ, Αλεξάνταρ Λουκιαντσένκο, σύμφωνα το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN.

“Η κατάσταση στην πόλη παραμένει τεταμένη. Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι σε όλες τις συνοικίες της πόλης ακούγονταν περιοδικά ομοβροντίες βαρέων όπλων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερο δημοσίευμα


Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα του ιδίου πρακτορείου, αυτή την ώρα (13:17 τοπική Ουκρανίας) η κατάσταση στην πόλη Ντονέτσκ είναι τεταμένη. 

Εκρήξεις βομβών από βαριά όπλα ακούγονται από αεροδρόμιο της πόλης και στην περιφέρεια Μακέβκι.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι προκλήθηκαν ζημιές  σε κοινωνικές παροχές:
«Σήμερα το πρωί, λόγω της βλάβης στη γραμμή υψηλής τάσης 110KV που έγινε εξαιτίας του βομβαρδισμού, απενεργοποιήθηκε μια μονάδα παροχής νερού στην περιοχή Πετρόφκσι και στην συνοικία του «Κλωστοϋφαντουργείου».

Μετά τις εργασίες επισκευής των ηλεκτρικών δικτύων θα τροφοδοτηθεί η μονάδα των αντλιών νερού. 

«Το νερό θα παρέχεται στους κατοίκους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα 19:00 έως 22:00», ανέφερε ο Λουκιαντσένκο, όπως σημειώνει το ουκρανικό πρακτορείο UNN.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr