Η Ουκρανία παραδέχεται ότι 311 στρατιώτες της, κατέφυγαν στη Ρωσία





Αύγουστος 4, 2014.

Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 311 Ουκρανοί στρατιώτες και άνδρες ασφαλείας έχουν προσφύγει στο ρωσικό έδαφος ζητώντας προστασία (άσυλο).


«Στο έδαφος της Ρωσίας βρίσκονται τώρα 311 στρατιώτες της Ουκρανίας», όπως είπε ο Αντρέι Λουσένκο,  στην ενημέρωση Τύπου από το κέντρο ανάλυσης της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (СНБОУ).

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν καταφύγει 171 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και 140 συνοριοφύλακες, οι οποίοι μετακινήθηκαν για αντικειμενικούς λόγους, αφού διήλθαν από το σημείο των συνόρων «Γκούκοβο», είπε ο Λουσένκο, τη Δευτέρα.

Την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης της Ρωσίας στην περιφέρεια του Ροστόφ, Βασίλι Μαλάεφ, ανέφερε ότι 438 Ουκρανοί  στρατιώτες  εγκατέλειψαν την Ουκρανία και βρίσκονται στην περιοχή του Ροστόφ.

Σύμφωνα, όμως,  με το ουκρανικό πρακτορείο Ίντερφαξ, 180 από αυτούς αναχώρησαν με λεωφορεία τη νύχτα σήμερα  από την περιοχή του Ροστόφ και εισήλθαν στην Ουκρανία. 

Οι στρατιώτες αυτοί εξέφρασαν την επιθυμία να εγκαταλείψουν το στρατό και να μεταβούν στις οικίες τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr