Συρία: Ενέδρα σε Τζιχαντιστές- 50 νεκροί




Αύγουστος 3, 2014.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 Τζιχαντιστές, μέλη των οργανώσεων «Ισλαμικό Κράτος» και «Μέτωπο της Νίκης»-‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, σκοτώθηκαν σε μάχες με τις συριακές δυνάμεις και μέλη της Χεζμπολάχ, στην περιοχή της Καλαμούν, βόρεια της Δαμασκού, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.


Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουλάχ – Ραχμάν, δήλωσε το Σάββατο, ότι «οι περισσότεροι μαχητές σκοτώθηκαν σε ενέδρα που είχαν στήσει οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με την Χεζμπολάχ στην περιοχή Καλαμούν», προσθέτοντας ότι «οι μάχες είχαν ξεσπάσει την Παρασκευή το απόγευμα και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου έγινε επίθεση από τις συριακές δυνάμεις και μαχητών της Χεζμπολάχ.

Σκοτώθηκαν περίπου πενήντα Τζιχαντιστές και επτά μέλη των συριακών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες προσπάθησαν να περάσουν στη διάρκεια της νύχτας στο έδαφος του Λιβάνου από σημείο που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του στρατού, όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.


--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr