Οι Ισραηλινοί θέλουν να αλλάξουν τη ονομασία «τούρκικος καφές» σε ‘ισραηλινός καφές’





Αύγουστος 28, 2014.

Χιλιάδες Ισραηλινοί δυστροπούν, τελευταία,  με την ονομασία «τούρκικος καφές» για την αγαπημένη καθημερινή συνήθειά τους και προτείνουν ότι ήρθε η ώρα στο Ισραήλ να αλλάξει την ονομασία σε ‘ισραηλινός καφές’.


Πολλοί είναι Ισραηλινοί που ζητούν «από τους επικεφαλής που εμπορεύονται τον καφέ στο Ισραήλ, να αλλάξουν την ονομασία του γιατί δεν θέλουν  η αγαπημένη συνήθειά τους να θυμίζει ‘Τουρκία’» ή ότι « η Τουρκία υποστηρίζει τη Χαμάς και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζει να ταυτίζεται με την ισλαμική προσανατολισμένη  κυβέρνηση της Γάζας, εκδηλώνοντας έτσι την αντίθεση του με το εβραϊκό κράτος».

Ήδη, στο Facebook, στα ισραηλινά δίκτυα έχει αναρτηθεί αφίσα που λέει «Ήρθε η ώρα που πρέπει να αλλάξουμε την ονομασία του καφέ. Δεν είναι τουρκικός και μας προσβάλει!»

Η εισαγωγική εταιρεία καφέ Strauss Group Ltd, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Ισραηλινούς ότι ο καφές που πίνουν δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία, εκτός από το όνομα. 

Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι το όνομα «τουρκικός καφές» προήλθε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τη μέθοδο του αλέσματος των σπόρων του καφέ και όχι επειδή ήταν τουρκικός.

«Το άλεσμα των σπόρων του καφέ είναι μια συνήθεια πολύ παλιά, είχε επικρατήσει και στο Ισραήλ επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως και στις βαλκανικές χώρες, αλλά ο καφές παράγεται κυρίως στην Κολομβία, στην Αιθιοπία και το Βιετνάμ», σημειώνει το  δημοσίευμα της Haaretz.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr