Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Αναμένεται ρεκόρ εξαγωγών από Τουρκία σε Ρωσία, λόγω του εμπάργκο
Αύγουστος 10, 2014.

Η Τουρκία και η Ρωσία επεκτείνουν περαιτέρω την εξαγωγή προϊόντων διατροφής και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η Ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Εποπτεία (Rosselhoznadzor) θα ανακοινώσει σύντομα στην Τουρκία έναν κατάλογο των προϊόντων τα οποία θα αποσταλούν από τις τουρκικές εταιρείες παραγωγής.


 Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή θα επισπευτεί η διαδικασία του σχετικού δείκτη για την προώθηση των προϊόντων στη ρωσική αγορά.

Η Τουρκία τον περασμένο χρόνο είχε έσοδα 1,75 δις δολάρια από τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, ενώ από τη Ρωσία προς την Τουρκία ο τζίρος  έφθασε στα 1,72 δις (κυρίως αγορά ενέργειας).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις, καθώς και ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νορβηγία έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή ορισμένων προϊόντων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται: βοδινό και χοιρινό κρέας, φρούτα, λαχανικά, πουλερικά, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί και άλλα προϊόντα που είναι καταγεγραμμένα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr