Τζιχαντιστές σκότωσαν ηλικιωμένους Γαζήδες στο Ιράκ




Αύγουστος 27, 2014.

Μια δήλωση που κυκλοφόρησε από τη Διοίκηση των κουρδικών ομάδων των «Λαϊκών Ένοπλων Δυνάμεων»- HPG και των «Μονάδων Αντίστασης Σινιάρ»- YBS,   αναφέρει τη μαζική δολοφονία που διέπραξαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Τσουντάλε στις 24 Αυγούστου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένοι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες που ζουν σε χωριά στις παρυφές του όρους Σινιάρ, δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη γη τους παρά τις βάρβαρες επιθέσεις από τις συμμορίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου, όπως αναφέρει το ημιεπίσημο κουρδικό πρακτορείο Φιράτ.

Οι κάτοικοι είχαν αναφέρει ότι «εάν είναι να πεθάνουμε, αφήστε μας αυτό να συμβεί στο ιερό χώρο που είναι το χωριό μας».

Οι κουρδικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν το χωριό συγκρούστηκαν με τις συμμορίες των τζιχαντιστών καταφέρνοντας να θανατώσουν περισσότερα από 20 τζιχαντιστές και να καταστρέψουν 10 οχήματά τους.

Αυτό έγινε την περασμένη εβδομάδα, αλλά στις 24 Αυγούστου, ξαναήρθαν οι τζιχαντιστές και ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις με τους μαχητές των ομάδων HPG-YBS
Ωστόσο οι τζιχαντιστές κατάφεραν να πάρουν αιχμαλώτους ηλικιωμένους από το χωριό, μετά από βίαιες και σφοδρές μάχες με τις κουρδικές ομάδες.

Οι Τζιχαντιστές έκλεισαν τους ηλικιωμένους άνδρες πάνω από 60 ετών στον τύμβο του Σεΐχ Μέντ, που είναι ιερός για τους Γαζήδες και τους ανατίναξαν.

«Αυτές οι φονικές συμμορίες συνήθως αποκεφάλιζαν τους ανθρώπους, αυτό γινότανε μέχρι σήμερα. Τώρα, άλλαξαν τακτική με μια νέα μορφή βαρβαρότητας που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δένουν εκρηκτικά στα κεφάλια των ανθρώπων και τους πυροβολούν από μακριά», σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr