Το Λουγκάνσκ έχει σχεδόν καταστραφεί...




Το Λουγκάνσκ έχει σχεδόν καταστραφεί: οι τιμωροί χτυπούν ακόμη και τους ναούς, γράφει το δημοσίευμα


Αύγουστος 21, 2014.

Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού δήλωσαν ότι είναι δεινή η ανθρωπιστική κατάσταση στο Λουγκάνσκ. Η μισή πόλη έχει καταστραφεί, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τρόφιμα. Λόγω των συνεχών βομβαρδισμών σε διάφορα μέρη της πόλης έχουν δημιουργηθεί εστίες φωτιάς.
 



«Όσοι κάτοικοι έχουν παραμείνει βρίσκονται κρυμμένοι στα υπόγεια. Το Λουγκάνσκ είναι όπως το πολιορκημένο Λέγνιγκραντ. Κάθε μέρα που περνά τα τρόφιμα λιγοστεύουν. Τα καταστήματα έχουν άδεια ράφια. Οι νεκροί είναι από την πείνα και όχι από τον πόλεμο», αναφέρει το δημοσίευμα του ρωσικού ‘Βέστι ‘.

Το ρωσικό δημοσίευμα θα συνεχίσει: 



Το ρεύμα, οι κινητές επικοινωνίες, το ίντερνετ, όλα τα παράγωγα του πολιτισμού έχουν ξεχασθεί. Οι κάτοικοι συλλέγουν νερό από τις πηγές που βρίσκονται σε μακρινές συνοικίες. Δεν μετακινείται κανένα όχημα, λόγω έλλειψης βενζίνης. Τα φαρμακεία έχουν εξαντλήσει όλα τα φάρμακά τους, έχουν μείνει μόνο βιταμίνες. Δεν υπάρχει ούτε επίδεσμος, όπως θα πει ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους εγκατέλειψαν την πόλη. Ένα στα δύο κτήρια είναι κατεστραμμένα. Οι ρουκέτες θα μπορούσαν να πέσουν οπουδήποτε. Μία ρουκέτα έπεσε επάνω στην εκκλησία, οι κάτοικοι ως εκ θαύματος γλύτωσαν, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr