Η Ρωσία έστειλε ανθρωπιστική αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία




Αύγουστος 12, 2014.

Η Ρωσία έστειλε στην Ανατολική Ουκρανία, κομβόι ανθρωπιστικής αποστολής, σε συνεργασία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.



Η είδηση παρουσιάζεται σε ένα σύντομο κείμενο, σχετικά με μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Δεν παρουσιάζονται λεπτομέρειες για το που ακριβώς θα μεταβεί το κομβόι και πως θα διαφυλαχθεί από τις συγκρούσεις των ουκρανικών δυνάμεων  ασφαλείας με τους  ρωσόφιλους αυτονομιστές.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι μεταξύ Μόσχας και Κιέβου έχει συμφωνηθεί  να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ανατολική Ουκρανία.


«Με συγκρατημένη αισιοδοξία, σήμερα, μπορώ να πω ότι όλα τα εμπόδια έχουν αφαιρεθεί και ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον η ανθρωπιστική δράση θα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Ο συντονισμός και οι λεπτομέρειες έγιναν με την ουκρανική ηγεσία. Ελπίζουμε ότι οι δυτικοί εταίροι δεν θα παρεμποδίσουν τη δράση», είπε ο Λαβρόφ, βρισκόμενος στο Σότσι.

Ωστόσο, ο τόνος του μηνύματος από το Κρεμλίνο ήταν πιο έντονος και το φταίξιμο για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία το έριξε στους Ουκρανούς. Στη συνομιλία με τον Μπαρόζο, ο Πούτιν  τόνισε ότι «οι καταστροφικές  συνέπειες που προκλήθηκαν από την στρατιωτική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά από τις αρχες του Κιέβου, χρήζουν την επείγουσα ανάγκη για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη ζώνη».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr