Λίβανος: Εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Τζιχαντιστών




Αύγουστος 31, 2014.

Φανατικοί ισλαμιστές στην πόλη Τρίπολη του Λιβάνου έκαψαν σύμβολα του χριστιανισμού, σταυρούς και εικόνες, στην κεντρική αγορά της πόλης σε απάντηση της πυρπόλησης  της σημαίας του «Ισλαμικού Κράτους» από ομάδα νέων χριστιανών, στην Βηρυτό.


Επίσης στη Σιδώνα έγινε περιορισμένη διαδήλωση από οπαδούς του «Ισλαμικού Κράτους» που βγήκαν στους δρόμους και φώναζαν συνθήματα κατά των χριστιανών του Λιβάνου και προσκαλούσαν τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στο ‘Ισλαμικό Κράτος’.

Σύμφωνα με την αραβική ‘αλ Χαντάθ’ «σε απάντηση της πυρπόλησης της σημαίας του ‘Ισλαμικού Κράτους’ έγινε διαδήλωση και στον καταυλισμό των Παλαιστινίων στο Άιν αλ Χίλουε, όπου υποστηρικτές του ‘Ισλαμικού Κράτους’ φώναζαν συνθήματα για την καταπολέμηση των χριστιανών και τη στρατολόγηση των νέων μουσουλμάνων του Λιβάνου στο Ισλαμικό Κράτος, με το πρόσχημα της νίκης του Ισλάμ, καίγοντας χριστιανικές εικόνες και σταυρούς».

Οι διαδηλωτές εξαγριώθηκαν με τις λιβανικές αρχές,  οι οποίες αρνήθηκαν να καταδικάσουν τους δράστες που έκαψαν τη σημαία του ‘Ισλαμικού κράτους’,   σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr