Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι απέκλεισαν πλήρως το Λουγκάνσκ και είναι χωρίς φως και νερό




Αύγουστος 12, 2014.

Το Λουγκάνσκ είναι ακόμη σε πλήρη αποκλεισμό και βρίσκεται σε μια κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου, όπως σημειώνει το ουκρανικό Ίντερφαξ.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «εδώ και 10 ημέρες η περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και δεν λειτουργούν  ούτε να κινητά ούτε τα σταθερά τηλέφωνα».

Σημειώνει ακόμη: «από τις 3 Αυγούστου η πόλη παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».
Σύμφωνα με τους κατοίκους  ο βομβαρδισμός της πόλης (από τον ουκρανικό στρατό)  γίνεται μέρα-νύχτα. Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι  στην πραγματικότητα το Λουγκάνσκ είναι μια αποκλεισμένη πόλη που συνεχίζει να καταστρέφεται, ενώ είναι ανύπαρκτη η παροχή τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων.

«Περίπου 250 χιλιάδες άνθρωποι, που δεν κατάφεραν να διαφύγουν, αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες συνεχούς ένοπλης σύγκρουσης, χωρίς τα βασικά κοινωνικά στοιχεία, όπως είναι το ρεύμα και το νερό. Έχουν κοπεί και οι μισθοί στους υπαλλήλους καθώς και οι συντάξεις», τόνισε η υπηρεσία Τύπου.

Παρά όμως την έλλειψη της ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη, οι φούρνοι συνεχίζουν να ψήνουν ψωμιά. Τα περισσότερα από τα καταστήματα  της πόλης είναι κλειστά και μόνο τα είδη διατροφής διακινούνται.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Ίντερφαξ -που επικαλείται την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Λουγκάνσκ-  ο δήμος εργάζεται εντατικά και η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης, γίνεται κανονικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr