ΔΝΤ: Πλήγμα σε Βουλγαρία, Κύπρο και Μαυροβούνιο από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας




Αύγουστος 5, 2014.

Η Βουλγαρία, η Κύπρος και το Μαυροβούνιο είναι οι κύριες χώρες που επλήγησαν από τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ, όπως δείχνει έκθεση του Διεθνούς 


Νομισματικού Ταμείου, σχετικά με τις δευτερογενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, η οποία οδηγήθηκε στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, όπως αναφέρει  το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.

Η Βουλγαρία, η Κύπρος και το Μαυροβούνιο είναι από μέρη που είχαν τις περισσότερες επισκέψεις Ρώσων ταξιδευτών, χώρες στις οποίες οι επισκέψεις αλλοδαπών παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία τους.

Μετά την πτώση του ρουβλίου και την ασταθή οικονομική κατάσταση, οι πολίτες της Ρωσίας έκοψαν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται έκδηλα στις χώρες της ΕΕ, ιδίως στην Τσεχική Δημοκρατία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι άμεσες ρωσικές επενδύσεις υπερβαίνουν το 5% του ΑΕΠ στη Βουλγαρία, στη Λευκορωσία, στη Μολδαβία και το Μαυροβούνιο. 

Απουσία χρηματοοικονομικών επενδύσεων παρουσιάζονται  κυρίως στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  λόγω των κωλυμάτων που παρουσιάζονται από την ΕΕ, στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, ‘South Stream’, χωρίς επενδύσεις ενδέχεται να παραμείνουν οι χώρες διέλευσης του αγωγού, δηλαδή: Βουλγαρία, Ουγγαρία και Σερβία, αναφέρει η έκθεση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr