Οι Τζιχαντιστές χρησιμοποιούν μεθόδους βασανισμού της CIA




Αύγουστος 30, 2014.

Οι τζιχαντιστές από το αποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» και συγκεκριμένα μια ομάδα τους στη Συρία, χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους «ενισχυμένης ανάκρισης» σε αιχμαλώτους, όπως η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών –CIA, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σημειώνει το ‘Ντουνιά Μπουλτενί».


Τόσο, η Washington Post, όσο και το γαλλικό πρακτορείο  AFP, δημοσιεύουν ότι οι τρομοκράτες του «ισλαμικού κράτους» χρησιμοποιούν μια μέθοδο που ονομάζεται «εικονικός πνιγμός» που εφαρμόσθηκε στον εκτελεσθέντα  Αμερικανό δημοσιογράφο James Foley και άλλάλλουςχμαλώτους.

Η Washington Post, ανέφερε ότι οι αιχμάλωτοι βυθίζονται στο νερό με έναν ρυθμό που οι τρομοκράτες «γνωρίζουν πολύ καλά πως γίνεται αυτό».

Η μέθοδος χρησιμοποιούνταν ευρέως από τη CIA σε υπόπτους για τρομοκρατία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του George W. Bush  και  ήταν ένας εικονικός πνιγμός θεωρούμενος ισοδύναμος με βασανισμό, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr