«Έκπληξη –Σύμμαχος» των Ηνωμένων Πολιτειών το PKK




Αύγουστος 22, 2014.

Για έναν νέο ρόλο του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- γνωστού ως PKK, αναφέρεται  το πρακτορείο Ρόιτερ, να αγωνισθεί κατά της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, όπως σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.


«Μια ασαφής (ομιχλώδης) πληροφορία κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον, η εύρεση ενός νέου συμμάχου κατά του Ισλαμικού Κράτους και αυτός δεν είναι άλλος από μια «άλλη ομάδα τρομοκρατών», γράφει χαρακτηριστικά. Είναι οι εξεγερμένοι Κούρδοι του PKK που επί 30 χρόνια πολεμούν κατά του τουρκικού κράτους και για αυτό έχουν καταδικασθεί ως τρομοκράτες. Τώρα παρουσιάζεται ένας νέος ρόλος για αυτούς να πολεμήσουν κατά των  Τζιχαντιστών».

Το ζήτημα της εύρεσης συμμάχων έχει φέρει τόσο το PKK όσο και το KDP στην επιφάνεια. Ωστόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν καταχωρήσει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, και με τη λογική αυτή δεν μπορούν να τους ενισχύσουν με όπλα.

Επιπλέον, Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Reuters για το νέο ρόλο του PKK, δήλωσε ότι μια ενέργεια παροχής όπλων στους αντάρτες, του παράνομου κουρδικού PKK, θα υποκινήσει ταραχές στην Τουρκία.

Αντίθετα Ευρωπαίος διπλωμάτης από την Άγκυρα, μιλώντας στον δημοσιογραφικό οργανισμό, δήλωσε ότι οι δραστηριότητες του PKK στο Ιράκ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, θα έδινε αφορμή να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Συγχρόνως, αμφισβήτησε την πρόθεση της Τουρκίας να συναινέσει στην αφαίρεση του PKK από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων στην ΕΕ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr