Γερμανική TV: Οι τζιχαντιστές έχουν γραφείο στην Κωνσταντινούπολη




Αύγουστος 29, 2014.

Η γερμανική κρατική τηλεόραση Ard  αναφέρεται στο θέμα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους και αυτό θα είναι το κύριο μέλημα του νέου Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, συγχρόνως ανέφερε ότι η οργάνωση των τζιχαντιστών έχει έναν άτυπο γραφείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.


Σύμφωνα με το Γερμανό δημοσιογράφο, Ralph Sina - γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να έχει ανοίξει γραφείο και λειτουργεί άτυπα για την πρόσληψη τζιχαντιστών που έρχονται από την Ευρώπη και τους προωθεί στη Συρία και το Ιράκ.

Ο δημοσιογράφος επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες που τις άντλησε από στελέχη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες:  το γραφείο των τζιχαντιστών δίδει από 400 δολάρια σε κάθε επίδοξο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, για έξοδα ταξιδιού και τους βοηθά να μεταφερθούν κατά πρώτο στάδιο στη Συρία.

Από το γραφείο αυτό έχουν προωθεί μέχρι σήμερα, περίπου 2.000 τζιχαντιστές που ήρθαν από ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός από αυτά,  το γερμανικό κανάλι, ανέφερε ότι πολλοί Ευρωπαίοι Ισλαμιστές έχουν έρθει στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αττάλεια και από εκεί προωθήθηκαν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους και κατόπιν επέστρεψαν στις πατρίδες τους, στην Ευρώπη.

Αυτοί βρίσκονται σε ετοιμότητα, όταν κληθούν να βοηθήσουν το Ισλαμικό Κράτος.


--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr