Κωνσταντινούπολη: 35 Συλλήψεις για τρομοκρατία




Σεπτέμβριος 13, 2014.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη σε εφόδους,  που πραγματοποίησε  συνέλαβε 35 άτομα για τρομοκρατικές δραστηριότητες, όπως σημειώνει η ‘Χουριέτ’.


Οι  συλληφθέντες είναι μέλη των εξτρεμιστικών ομάδων «Κόμμα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου»- DHKP-C,  και του «Πατριωτικού Επαναστατικού  Κινήματος Νεολαίας».

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε συγχρόνως με εφόδου σε πολλές διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και κατ’ αρχήν συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εγγράφων των τρομοκρατικών ομάδων.

Οι ενέργειες της τουρκικής αστυνομίας, που έχουν ενοχλήσει τελευταία του πολίτες,  προκάλεσαν ένταση στις γειτονιές της Πόλης με αποκλεισμούς δρόμων, απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ και οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσουν τους διαμαρτυρόμενους.

Σε μια παράλληλη επιχείρηση εφόδου η αστυνομία συνέλαβε και άλλα 20 άτομα, τα οποία είναι μέλη του «Πατριωτικού Επαναστατικού  Κινήματος Νεολαίας», αναφέρει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr