Συρία: Η κουρδική πόλη Κομπανί σύντομα θα πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών




Τα γυναικόπαιδα εγκαταλείπουν την πόλη

Σεπτέμβριος 29, 2014.

Κουρδική πηγή αναφέρει ότι από τις συνεχείς επιθέσεις των ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους- ΙΚ,  στην κουρδική πόλη Κομπανί στην περιοχή Ροτζάβα –βορειοανατολική Συρία,  η πτώση της είναι όλο και πιο κοντά.


Δημοσιεύματα της περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν αναφέρουν ότι μόνο δύο χωριά απομένουν να καταλάβουν οι Τζιχαντιστές  για να φθάσουν στην Κομπανί.

Κούρδος δημοσιογράφος από την Κομπανί, ο Μουσταφά Αμπίντ, δήλωσε ότι «μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αντάρτες του ΙΚ, είχαν λάβει τον έλεγχο των  δύο χωριών, Σεράν και Καζικάν, που βρίσκονται ανατολικά της Κομπανί και μόλις τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης».

Ο Αμπίντ δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις της λαϊκής αντίστασης – YPG,  ενισχύουν τις θέσεις τους με βάσεις στο κέντρο της πόλης για την καταπολέμηση των μαχητών.
«Μετά την πτώση της Σεράν και Καζικάν, υπάρχουν μόνο δύο χωριά μεταξύ της Κομπανί και των μαχητών του ΙΚ. Αυτά είναι το Ντιχαμπάν και το Μαζράιτα, δύο χιλιόμετρα από την Κομπανί», είπε ο Αμπίντ.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο εσωτερικό της πόλης, δήλωσε: « Η Κομπανί έχει αδειάσει από τα παιδιά και τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους που κατέφυγαν σε κουρδικές πόλεις στην Τουρκία.

«Όλοι οι άνδρες της πόλης, έχουν πάρει όπλα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση  των τζιχανιστών», είπε και τόνισε ότι «ο λαός της Κομπανί ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και την περιφέρεια του Κουρδιστάν να στείλουν όπλα για να υπερασπιστούν την πόλη και τους εαυτούς τους από τους μαχητές του ΙΚ».

«Δεν ζητάμε μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά όπλα από τη διεθνή κοινότητα και την Περιφέρεια του Κουρδιστάν»,δήλωσε ο Αντίμπ βλέποντας τον κίνδυνο της κατάληψης της πόλης, από τους τζιχαντιστές, να πλησιάζει.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr