Η Ρουμανία αγοράζει μεταχειρισμένα F-16 από την Πορτογαλία




Σεπτέμβριος 29, 2014.

Στο πλαίσιο της απόφασης για αγορά  μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Πορτογαλία, η ρουμανική πολεμική αεροπορία θα αποστείλει, την Τρίτη,  μια ομάδα Ρουμάνων στρατιωτικών,  προκειμένου να εκπαιδευθούν στη χρήση των F-16.


Τα αεροσκάφη αυτά θα ενταχθούν στη ρουμανική πολεμική αεροπορία μετά το 2016.
Η ομάδα που πρόκειται να εκπαιδευτεί, αποτελείται από 23 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότους, μηχανικούς και τεχνικούς σχεδίασης.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ρουμανική αποστολή αποφασίσθηκε στην σύσκεψη που έγινε στην αεροπορική βάση 5 του Μόντε Ρέαλ και θα αποτελείται από 80 Ρουμάνους στρατιωτικούς που θα μεταβούν για εκπαίδευση, περιοδικά,  σε ένα διάστημα δύο ετών.

Η έγκριση της αγοράς έγινε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και προβλέπεται  μέσα σε μια μεταβατική περίοδο, αναβάθμιση των αεροσκαφών στο πρότυπο F-16 MLU M5 και κατόπιν θα ενταχθούν  στο ρουμανικό στρατό, δηλαδή μετά το 2016 και θα τεθούν σε λειτουργία το 2017.

Η κατάρτιση των πιλότων θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη στην Πορτογαλία και άλλες δύο στη Ρουμανία, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr