Υπεγράφη «Επιστημονική Συνεργασία» Σκοπίων- Τουρκίας- Βουλγαρίας




Σεπτέμβριος 29, 2014.

Οχρίδα (Αχρίδα).

«Τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας καθώς και Ακαδημίες Επιστημών και Τεχνών, θα συνεργασθούν στον τομέα της επιστήμης, αυτό προβλέπει  η «Πρωτοβουλία της Οχρίδας» που υπεγράφη σήμερα.


Το μνημόνιο προβλέπει συνεργασία των υψηλότερων επιστημονικών ιδρυμάτων των τριών χωρών, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών του νοτιοσλαβικού κράτους, Αμπντουλακίμ Αντέμι.

« Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων των τριών χωρών, περιέχει το στοιχείο της περιφερειακής ανάπτυξης, η οποία είναι πολύ σημαντική, διότι ανοίγει τις δυνατότητες για τη χρήση όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη διάθεσή μας, στον τομέα της επιστήμης και της εκπαίδευσης, κυρίως μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» που απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών  οργάνων της περιοχής.

Ως εκ τούτου,  αυτή η πρωτοβουλία, εντάσσεται άριστα στις προτεραιότητές μας, όπως στον τομέα της επιστήμης και της εκπαίδευσης, καθώς και στις προτεραιότητες της ένταξης της χώρας μας», είπε Αντέμι, σύμφωνα με τη σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων,  'Βέτσερ'.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr