Lajm: Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας επιμένει: όνομα «erga omnes»






Σεπτέμβριος 29, 2014.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε μια ανακοίνωσή του,  παρουσίασε και πάλι την ελληνική θέση και στάση, που είναι γνωστή εδώ και χρόνια για το όνομα ( των Σκοπίων), σημειώνει  η αλβανική εφημερίδα Λάιμ που εκδίδεται στα Σκόπια.


«Η θέση της Ελλάδας για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, πριν από τη λέξη «Μακεδονία» και όχι πριν από τη λέξη «Δημοκρατία», θα χρησιμοποιείται ως «erga omnes»- για όλες τις χρήσεις- τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και είναι διατυπωμένο επί χρόνια και επαναλαμβάνεται συνέχεια από τη Βουλή των Ελλήνων  καθώς και σε όλες τις πολυμερείς και διμερείς συναντήσεις», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εξήγησε ότι θεωρεί απαραίτητο να επιβεβαιώσει τη θέση του, επειδή, όπως αναφέρεται στο έγγραφο γιατί «κάποιοι ακραίοι κύκλοι δεν γνωρίζουν τίποτε ή εκπλήσσονται από τη θέση της Ελλάδας», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Υποστηρίζοντας τη θέση του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι δεν είναι τυχαίο που στην παρούσα αναφορά (των Σκοπίων) ως ‘FYROM’,  οι λέξεις “former yugoslav” (πρώην γιουγκοσλαβική) έχουν  σταθεί πριν από τη λέξη ‘Republic  και όχι πριν από τη λέξη ‘Macedonia’, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
 Σημείωση:Tο ανωτέρω αλβανικό δημοσίευμα άντλησε τις πληροφορίες του από τη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:


( κλικ για μεγέθυνση)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr