Ρουμανία: Απεργία πείνας βουλευτών για υποστήριξη σε Ρουμάνους μετανάστες





Σεπτέμβριος 26, 2014.

Ομάδα αντιπροσώπων του ρουμανικού Κοινοβουλίου αποφάσισε να κατέβει σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του ρουμανικού κράτους στους Ρουμάνους μετανάστες στο εξωτερικό.


Τα μέλη της επιτροπής για τις σχέσεις της χώρας με την ομογένεια δυσαρεστήθηκαν από την άρνηση του υπουργείου Εξωτερικών να διαβουλευθεί μαζί τους στο θέμα υποστήριξης των Ρουμάνων μεταναστών.

Οι απεργοί βουλευτές είναι περίπου δώδεκα, ενώ ο βουλευτής Aurelian Mihai, μετά την όγδοη ημέρα της απεργίας πείνας, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγεία του και ενδεχομένως να εισαχθεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε σε ομιλία του Mihai στη Βουλή, λέγοντας ότι το Βουκουρέστι δεν δίνει καμία προσοχή στους Ρουμάνους που πηγαίνουν στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας, όπου έχουν πεθάνει περίπου 25 χιλιάδες από τις κακουχίες, αλλά ούτε η κυβέρνηση παρέχει τη στοιχειώδη βοήθεια στις οικογένειες τους.

Μετά την ομιλία του, τον ακολούθησαν στην απεργία πείνας και άλλοι δέκα πέντε βουλευτές, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr