Πόποσκι- Νούλαντ: Καμία αλλαγή στο ζήτημα της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας των Σλάβων




Σεπτέμβριος 26, 2014.

Σκόπια.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για την Ευρώπη, Victoria Nuland, όπου συζήτησαν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στα Βαλκάνια, καθώς και τις σχέσεις Σκοπίων Ουάσιγκτον, αναφέρει η σλαβική TV των Σκοπίων Νόβα.


Ο Πόποσκι στη συνάντηση με τη Νούλαντ, συζήτησε τη κατάσταση που διαμορφώθηκε από τις δηλώσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη Jess Baily, ο οποίος ενώπιον της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποίησε τον όρο «σλαβικός πληθυσμός» και ανέφερε του πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους ως ‘Σλάβους’.

Ο υπουργός, Νίκολα Πόποσκι, δήλωσε ότι κατά τη συζήτηση που είχε με την αμερικανική πλευρά, επιβεβαιώθηκε ότι  δεν τίθεται θέμα αλλαγής πολιτικής της Αμερικής έναντι των Σκοπίων, ούτε σε  αλλαγή της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας των πολιτών της χώρας, όπως υποδηλώθηκε από τον Baily. Ο Πόποσκι πρόσθεσε ότι ο Baily δεν είχε πρόθεση να λάβει θέση σχετικά με το θέμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr