Ρώσος ΥΠΕΞ: Η Μόσχα δεν θα εγκαταλείψει την υποστήριξη προς τη Συρία




Σεπτέμβριος 28, 2014.

Μόσχα.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση στο πρόσωπο μιας επικίνδυνης τρομοκρατικής αντιμετώπισης.


Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, στο ‘περιθώριο’ της 69ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Υπήρξε μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτήν», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του  το υπουργείο Εξωτερικών.

«Από τη ρωσική πλευρά επαναβεβαιώθηκε η στήριξη προς την συριακή κυβέρνηση στο πρόσωπο των πιο επικίνδυνων προκλήσεων της τρομοκρατίας, κατά την οποία η αντιπολίτευση πρέπει να έρθει σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με τον αστείρευτο σεβασμό στην κυριαρχία των κρατών».

«Διαπιστώθηκε, επίσης, η σημασία της συνέχισης της πολιτικής διαδικασίας, ως αναπόσπαστο μέρος στην επίλυση της συριακής κρίσης», δήλωσε το υπουργείο.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, για ορισμένες σχετικές πτυχές της περαιτέρω ενίσχυσης των ρωσο-συριακών παραδοσιακών φιλικών σχέσεων, σημειώνει το Ρέγκνουμ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr