Τουρκία: Καμία συμμετοχή κατά του Ισλαμικού Κράτους





Σεπτέμβριος 24, 2014.

Κατά τον χθεσινό βομβαρδισμό κατά θέσεων των τζιχαντιστών της τρομοκρατικής οργάνωσης   του «Ισλαμικού Κράτους» δεν υπήρξε καμία συμμετοχή  της Τουρκίας ή  παραχώρηση του εδάφους της.


Αυτό δήλωσαν σήμερα, Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως αναφέρει η λιβανική ‘Σταρ’:
«Ούτε ο τουρκικός εναέριος χώρος, ούτε οι αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία, χρησιμοποιήθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές κατά του «Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πραγματοποιήθηκαν πέντε αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα της Τετάρτης στην ελεγχόμενη περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνουλαχμάν, δήλωσε στο Ρόιτερ ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν  την πόλη  Άλμπου Καμάλ και τις γύρω περιοχές.

«Η ισχύς των βομβαρδισμών ήταν μεγάλη, όπως και χθες», είπε ο Αμπντουραχμάν, και πρόσθεσε ότι χθες είχαν γίνει συνολικά 22 αεροπορικές επιθέσεις, ενώ οι καταστροφές δεν μπορούν να εκτιμηθουν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr