Η Άγκυρα απορρίπτει δημοσίευμα ότι εκπαιδεύει τρομοκράτες Ισλαμιστές
Σεπτέμβριος 26, 2014.

Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε, σήμερα, ισχυρισμούς δημοσιευμάτων  ότι οι τουρκικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο συνδέονται με την οργάνωση και εκπαίδευση τζιχαντιστών που συμμετέχουν  στα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, όπως είναι οι ομάδες της «Τζαμπχάτ αλ Νουστρα και το ‘Ισλαμικό Κράτος’, που δρουν στη Συρία.


Νωρίτερα,  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν πληροφορίες ότι ο Τουρκικός Διεθνής Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού (γνωστός ως TİKA= Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı), η Διαχείριση Θρησκευτικών Υποθέσεων και το πολιτιστικό ίδρυμα «Yunus Emre», εμπλέκονται στην οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων τζιχάντ,  για τη διοχέτευσή τους στην τρομοκρατική ομάδα ‘ισλαμικό κράτος’ και στο ‘Μέτωπο αλ Νούσρα’ στη Συρία.

«Αυτά είναι ψέματα. Αυτές οι οργανώσεις ασχολούνται με την κατασκευή τζαμιών και ισλαμικών θρησκευτικών σχολείων και άλλων κτηρίων. Συμμετέχουν στην πολιτιστική διπλωματία, προκειμένου να βελτιωθεί η κουλτούρα του Κοσσυφοπεδίου καθώς και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσόβου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο Numan Kurtulmuş, έριξε βολές κατά μυστικών υπηρεσιών, χώρας που δεν καθόρισε,  από την οποία διέρρευσε η πληροφορία:

«Κανείς δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια. Εκείνοι που θέλουν να σταματήσουν τις τουρκικές πρωτοβουλίες είναι εκείνοι που διέδωσαν την ιδεολογία του ‘ισλαμικού κράτους’ και δημιούργησαν παρόμοιες ομάδες και στα Βαλκάνια», πρόσθεσε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr