Πόποσκι μετά τη συνάντηση με Βενιζέλο: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελλάδα...




Σεπτέμβριος 27, 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, Νίκολα Πόποσκι, συναντήθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με το Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Μετά τη συνάντηση, ο Πόποσκι είπε στους δημοσιογράφους, ότι εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του στην εύρεση μιας λύσης στη διαφορά και ότι η απάντηση του Βενιζέλου ήταν σαφής ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες των Ελλήνων.

«Φυσικά τονίσθηκε το ενδιαφέρον μας για ουσιαστικές συνομιλίες για τη συνέχιση της διαδικασίας. Νομίζω η απάντηση που λάβαμε θα εκπλήξει: το ελληνικό ενδιαφέρον για τη λύση του ονόματος είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Πέρα από  αυτό, η συζήτηση περιστράφηκε στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς για εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας, στον τομέα των υποδομών, της οικονομίας ή σε κοινά ευρωπαϊκά έργα που αφορούν τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Πόποσκι.

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη στους δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τον μελλοντικό Αμερικανό πρέσβη στα Σκόπια, τον Jess Baily,  ότι στις συνομιλίες που είχε στη Νέα Υόρκη επεσήμανε τη θέση της κυβέρνησής του,  ότι δεν θα δεχθεί παραβίαση του δικαιώματος  του αυτοπροσδιορισμού των (Σλάβων) πολιτών ως ‘Μακεδόνες’, σημειώνει η Νόβα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr