Ο Πούτιν θα μεταβεί στο Βελιγράδι για την αντιφασιστική παρέλαση



(φωτο αρχείου)

Σεπτέμβριος 27, 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Οκτώβριο θα μεταβεί στη Σερβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας.


Η σχετική αναφορά έγινε σε μια συνομιλία του Λαβρόφ με τον πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα επισκεφθεί το Βελιγράδι για να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Σερβίας από τους «Φασίστες», όπως αναφέρει σχετικό σερβικό δημοσίευμα.

Ο Πούτιν θα παραστεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Βελιγράδι και σύμφωνα με τον Λαβρόφ – όπως είπε στους δημοσιογράφους- η συμμετοχή του Πούτιν στον εορτασμό της επετείου θα είναι ‘η κεντρική εκδήλωση της επίσκεψης’.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι οι δύο χώρες συμμετέχουν σε μια σειρά κοινών έργων και ο Πούτιν θα συζητήσει με τους Σέρβους ηγέτες την ‘περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr