Τα γερμανικά όπλα στους Κούρδους και η τουρκική αμφισβήτηση για το σκοπό τους




«Γιατί το Bundestag ενέκρινε την παράδοση όπλων στις κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα»

Σεπτέμβριος 7, 2014.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι παραδόσεις των όπλων στις κουρδικές δυνάμεις περιλαμβάνουν 30 Milan αντιαρματικά συστήματα, 16.000 όπλα G3  και G4 , 8.000 πιστόλια, 40 πολυβόλα, 200 ελαφριά και 400 βαριά αντιαρματικές χειροβομβίδες, καθώς και 10.000 κοινές χειροβομβίδες. 


Επίσης περιλαμβάνεται απροσδιόριστος αριθμός οχημάτων παντός εδάφους μαζί με μερικές Μερσεντές UNIMOG και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα Dingo και ένα  περιπολίας.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να στείλει επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ για «ανθρωπιστική βοήθεια». (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο).

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι παραδόσεις θα είναι επαρκείς για να εξοπλίσουν περίπου 4.000 άνδρες.

[Οι παραπάνω πληροφορίες περιέχονται σε τούρκικο δημοσίευμα της εφημερίδα Αϊντινλίκ, η οποία αμφισβητεί ότι τα όπλα αυτά είναι για την αντιμετώπιση του «μελών του Ισλαμικού κράτους»].

Έτσι, (γράφει το δημοσίευμα):

«Ενώ η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι παραδόσεις όπλων , έχουν αιτηθεί για την υποστήριξη των κουρδικών δυνάμεων των λεγόμενων ‘Πεσμέργκα’ κατά του Ισλαμικού Κράτους,  ένας Λιβανέζος πληροφοριοδότης, υψηλού επιπέδου- μέσα από τον  εσωτερικό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, υποστηρίζει ότι η εισβολή στο Ιράκ από το μισθοφορικό στρατό που έχει την επωνυμία «Ισλαμικό Κράτος», αποφασίσθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής  του Ατλαντικού Συμβουλίου Ενέργειας  στην Άγκυρα το Νοέμβριο του 2013.

Η εισβολή στο Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος, έχει μεταξύ άλλων, την επιχειρησιακή αποστολή, είτε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο Ιρακινό έδαφος ή να παράσχει ένα τέτοιο βαθμό αυτονομίας στην κουρδική περιοχή που η Βαγδάτη χάνει De Facto τον έλεγχο στους φυσικούς πόρους της χώρας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ισλαμικό Κράτος, για παράδειγμα, συνεργάζεται  με την κουρδική περιοχή για τη μεταφορά του κλεμμένου πετρελαίου από τη Συρία μέσω της κουρδικής περιοχής προς την Τουρκία.

Οι γερμανικές παραδόσεις όπλων στην εμπόλεμη ζώνη είναι σε ρήξη με το διεθνές δίκαιο και παρά την έντονη προπαγανδιστική εκστρατεία από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικρίθηκε έντονα από το κοινό και από ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης  στη Γερμανία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr