«Το μήνυμα προς τη Ρωσία»




Σεπτέμβριος 4, 2014.

Ασκήσεις του NATO  θα διεξαχθούν στην Ουκρανία στις 16 Σεπτεμβρίου, στις οποίες θα συμμετάσχουν  1.300 στρατιώτες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 200 Αμερικανών στρατιωτών.


Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν υπό τον τίτλο «Rapid Trident 2014», πιθανότατα στην περιοχή του Λβίβ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ασκήσεις διεξάγονται για να δείξουν στην ουκρανική κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί από τις θέσεις της και να δώσει ένα μήνυμα στη Μόσχα.

Την Πέμπτη,  ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, Γκρέγκορι Χικς, δήλωσε ότι τη στρατιωτική άσκηση ««Rapid Trident - 2014» θα παρακολουθήσουν περίπου στρατιωτικοί ειδικοί από 15 χώρες.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Hicks, σύμφωνα με το Itar Tass.

O ίδιος είπε ότι θα λάβουν μέρος στην άσκηση, στρατεύματα από την Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Καναδά, Γεωργία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και εκπρόσωποι του NATO.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση θα γίνει γύρω από την πόλη.
Ο αναπληρωτής γραμματέας του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Ρωσίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ορντζονίκιντζε, δήλωσε ότι αυτές οι ασκήσεις δεν έχουν καμία στρατιωτική η πολιτική σημασία.

«Απλά, αποτελούν ένα μήνυμα προς τη Ρωσία: ‘Κοιτάξτε, εμείς θα βοηθήσουμε την παρούσα ηγεσία της Ουκρανίας. Είναι μια πολιτική στήριξη στο Κίεβο. Είναι, επίσης, ένα μήνυμα για πρόωρη συμμετοχή της Ουκρανίας στο NATO», όπως δήλωσε στην εφημερίδα Βίζγκλιαντ.

«Είναι κάτι παραπλήσιο με την προσέλευση των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δίνουν ένα ‘μήνυμα’, ότι πέρα από τις οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία, υπάρχει και μια στρατιωτικο-πολιτική πίεση», πρόσθεσε.

Ενώ ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Διενέξεων, Κονσταντίν Σίβκοφ θα τονίσει ότι «είναι μια απόδειξη της προθυμίας του NATO,  στην αντιμετώπιση της Ρωσίας. Μια επίδειξη της δυτικής συμμαχίας ότι αντιτάσσεται ενεργά με τις δυνάμεις της, στην αυτοάμυνα, για την αντιμετώπιση της Ρωσίας. Συγχρόνως αποτελεί μήνυμα, όχι τόσο προς τους αυτονομιστές αλλά προς τους Ουκρανούς, ότι δεν πρέπει  να σταματήσουν στην καταστολή της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr