Βουλγαρική άσκηση «Μεικτή Υποστήριξη 2014»




Οκτώβριος 2, 2014.

Η Κοινή  Διοίκηση των (ενόπλων)  Δυνάμεων, θα πραγματοποιήσει άσκηση από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου με την ονομασία «Μεικτή Υποστήριξη 2014», σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας.


Θα συμμετάσχουν στρατεύματα και εξοπλισμός από την έδρα της Κοινής  Διοίκησης και από δομές που υπόκεινται στην  γενική εντολή της άσκησης.

Κύριος στόχος είναι η βελτίωση των δυνατοτήτων των στρατιωτικών μονάδων που εμπλέκονται στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της  εκτέλεσης της αποστολής τους,  που είναι η Άμυνα.

Στην «Μεικτή Υποστήριξη 2014»  θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 500 στρατιώτες και περίπου 130 μονάδες μάχης καθώς και ειδικός εξοπλισμός.

Η άσκηση σχεδιάστηκε και διεξάγεται από το προσωπικό των Κοινών Δυνάμεων, με επικεφαλής, υποστράτηγος Γκεόργκι Μότεφ.

Αξιωματικός της διεξαγωγής της άσκησης είναι ο επικεφαλής του επιτελείου των Κοινών Δυνάμεων, ταξίαρχος Στέφαν Πετρόφ. Διευθυντής του δόγματος είναι ο υπαρχηγός Επιτελείου της Μικτής Δύναμης,  Πλοίαρχος Α’ βαθμού Ντιμιτάρ Γιορντάνοφ, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr