Σκόπια: Συνάντηση με Μάθιου Νίμιτς μέχρι το τέλος του έτους




Οκτώβριος 2, 2014.

Σκόπια.


Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει τουλάχιστον ένας ακόμη γύρος συνομιλιών για το όνομα, μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

Αυτό δήλωσε ο Βλάσκο Ναουμόφσκι, ο νέος πρέσβης του νοτιοσλαβικού κράτους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαπραγμάτευση του ονόματος που γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
 
Σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους, που επικαλείται  δημοσίευμα του σλαβικού MKD,  ο Ναουμόφσκι παρουσίασε χθες το πρόγραμμά του, ως πρέσβης, στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων  στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε ανακοινώσει, πρόσφατα, ότι θα γίνει νέα συνάντηση  υπό τον Μάθιου Νίμιτς, και ανέμενε την επιβεβαίωση από τα Σκόπια για τον προγραμματισμό της.

Επισημαίνεται, επίσης, ο ισχυρισμός,  ότι υπάρχει  έλλειψη ενδιαφέροντος από την ελληνική πλευρά  για την επίλυση του προβλήματος, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr