Σαλίχ Μουσλίμ: «Οι Ισλαμιστές ακολουθούν σχέδιο κυρίαρχων δυνάμεων»




Οκτώβριος 4, 2014.

Ο συμπρόεδρος του κόμματος PYD,  των Κούρδων στη Συρία, Salih Muslîm, από την Κοπεγχάγη όπου είχε διπλωματικές συναντήσεις είπε ότι η Κομπανί  που αντιστέκεται στις επιθέσεις των συμμοριών του ‘Ισλαμικού Κράτους’ θα αντιμετωπισθούν από τους Κούρδους.


Ο Μουσλίμ μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την οργάνωση των Κούρδων στην Ευρώπη- FEY-KURD, όπου αξιολόγησε τις πρόσφατες εξελίξεις.
Πάνω από χίλια άτομα από το Κουρδιστάν συμμετείχαν στη συνεδρίαση, χθες το βράδυ, στην Κοπεγχάγη.

Ο Μουσλίμ είπε ότι το μοντέλο της δημοκρατικής αυτονομίας που ιδρύθηκε στη Ροτζάβα (βορειο-ανατολική Συρία) έφερε αμηχανία στις κυρίαρχες δυνάμεις που έχουν συμφέροντα στην περιοχή, και αυτός είναι ο λόγος που γίνονται οι επιθέσεις από τους Ισλαμιστές και οι οποίες έχουν ιδιαίτερα ενταθεί κατά των Κούρδων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων – YPG,  έχουν να αντιμετωπίσουν  τις επιθέσεις που στοχεύουν στον στραγγαλισμό της επανάστασης στην Rojava που έγινε πριν από 18 μήνες.

Δήλωσε ότι στην Kobanê διεξάγεται ένας άνισος αγώνας κατά των Ισλαμιστών από τους Κούρδους, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά οι Κούρδοι θα  θριαμβεύσουν.
«Η Κομπανί αποτελεί την τιμή μας, και εμείς θα την υπερασπιστούμε», προσθέτοντας ότι οι Κούρδοι χρειάζονται βαρύ οπλισμό και αντιαρματικά όπλα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άρματα μάχης και τον εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας που κατέχουν οι μαχητές του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Ο Μουσλίμ είπε ότι οι συμμορίες του ΙΚ, έχουν προσλάβει επαγγελματίες δολοφόνους από τα εν λόγω κράτη που αντιδρούν στη δημιουργία της αυτονομίας των Κούρδων προκειμένου να καταπιούν το δημοκρατικό σύστημα που θεσπίστηκε με τους Κούρδους στην Ροτζάβα και τόνισε: 

«Έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο αναγνωρίζει τις διαφορετικές πεποιθήσεις, τα δικαιώματα των γυναικών και των μητρικών γλωσσών των διαφορετικών λαών της περιοχής. Και το πετρέλαιο είναι στα χέρια του λαού και όχι σε πετρελαϊκές εταιρείες».
Ο Σαλίχ Μουσλίμ είπε: «Όλα αυτά δεν ταιριάζουν με το σύστημα των κρατών που βοηθούν τους Ισλαμιστές και δεδομένου ότι δεν μπορούν να κηρύξουν πόλεμο σε εμάς,  προσέλαβαν τους δολοφόνους του ‘Ισλαμικού Κράτους’ για να μας εξουδετερώσουν, αυτό είναι το σχέδιο».

Ο ίδιος αναφερόμενος στην Τουρκία και ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο, είπε ότι  επιφυλάσσεται για την υλοποίησή του.

«Μιλούν για μια νεκρή ζώνη. Εμείς λέμε ότι υπάρχει διοίκηση στην Rojava. Πρέπει να γίνει διαβούλευση.  Εμείς θα αντιταχθούμε, σε κάθε μονόπλευρη κίνηση που γίνεται σε βάρος μας», κατέληξε, σύμφωνα με το κουρδικό ‘Χάουαρ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr