Δεν κράτησε η ανακωχή στην Κομπανί για τη γιορτή της ‘Θυσίας’





Οι Τούρκοι έχουν κλείσει τα σύνορα προς την πόλη Κομπανί

Οκτώβριος 4, 2014.

Τουρκία- Σανλιούρφα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Σανλιούρφα, αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από την πλευρά των  συρο-τουρκικών συνόρων ακούγονταν οι πυροβολισμοί  μεταξύ του ‘Ισλαμικού κράτους’ και του κουρδικών δυνάμεων του YPG.


Οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί τάραζαν την ησυχία της συνοριακής περιοχής στην Σανλιούρφα στη μεθόριο Suruç Mürşitpınar και συνεχίστηκαν μέχρι το ξημέρωμα της ‘μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής της Θυσίας’.

«Στον απόηχο των συγκρούσεων που διαρκούν επί ημέρες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι φυλές στη Συρία, ζήτησαν να σταματήσουν  οι εχθροπραξίες κατά την ιερή γιορτή της 'Θυσίας' και οι μαχητές του ‘Ισλαμικού Κράτους’ ανέφεραν ότι θα συμμορφωθούν κατά την πρώτη ημέρα της  μουσουλμανικής γιορτής».

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, πριν από λίγο, πριν από την προσευχή, άλλαξαν τα σχέδια στην πόλη Άιν αλ Αράμπ που οι κάτοικοι αποκαλούν Κομπανί, και από το πρωί άρχισαν πάλι οι πυροβολισμοί και οι εκτοξεύσεις όλμων.

Οι τουρκικές αρχές έχουν κλείσει τον μεθοριακό σταθμό στο Mürşitpınar και δεν επιτρέπουν σε κανένα να περάσει τα σύνορα προς τη Συρία, καθώς η γύρω περιοχή των συνόρων είναι κλειστή με μεγάλο φράχτη που έγινε πρόσφατα από τις τουρκικές αρχές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr