Σκόπια: «Ο Γκρούεφσκι ‘λάδωσε’ προεκλογικά με εκατομμύρια τα ΜΜΕ»





Οκτώβριος 3, 2014.

Σκόπια.

Περισσότερα από 129 εκατομμύρια δηνάρια ή 2 εκατομμύρια ευρώ, δώρισε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για προεκλογική προπαγάνδα υπέρ του VMRO-DPMNE κατά τις τελευταίες εκλογές (Απριλίου).


Η κυβέρνηση των Σκοπίων, υπό τον  Νίκολα Γκρούεφσκι,  κατέβαλε περισσότερα από 55 εκατομμύρια δηνάρια  ή περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στα τηλεοπτικά κανάλια των Σκοπίων, Σίτελ, Άλφα και Κανάλ 5, όπως δήλωσε σήμερα ο Πέτρε Σιλέγκοφ, εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

«Η κυβέρνηση μετέφερε χρήματα προς τις τηλεοράσεις, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο παρουσιάζω και είναι της 17ης και 18ης Μαρτίου, μόλις 10 ημέρες, μετά την αναγγελία των εκλογών. Η διανομή των χρημάτων έγινε ως εξής:  Περισσότερα από 35 εκατομμύρια δηνάρια ή περίπου 600 χιλιάδες ευρώ στην Sitel TV, περισσότερα από 14 εκατομμύρια δηνάρια ή περίπου € 230.000 στην Alpha TV, και πάνων από 5 εκατομμύρια δηνάρια ή περίπου 90.000 ευρώ στο Κανάλι 5, είπε ο Σιλέγκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά την ίδια περίοδο, πριν από τις εκλογές, περισσότερα από ένα (1) εκατομμύριο καταβλήθηκαν σε οργανισμούς μάρκετινγκ της κυβέρνησης και άλλων νομικών προσώπων, συνεργάτες των αρχών.

«Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη της απαραίτητης ρύθμισης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τον άμεσο διαχωρισμό του κόμματος από το κράτος. Αυτό δεν το λέει το κόμμα μας- SDSM,  αλλά η έκθεση του ΟΑΣΕ», πρόσθεσε ο Σιλέγκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο, γιατί οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές ήταν παράτυπες και διεφθαρμένη η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

«Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι με τα χρήματα των φορολογουμένων ελέγχουν την πολιτική των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό εξηγεί την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της αντιπολίτευσης από τα κανάλια Sitel TV, Alpha TV, Kanal 5, τα οποία ακολούθησαν οδηγίες», είπε ο Σιλέγκοφ.

Το σχετικό βίντεο:

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr