Κοσσυφοπέδιο: Ανήλικοι έγραψαν το γκράφιτι στο Μοναστήρι της Ντετσάνι ‘για πλάκα’




Οκτώβριος 14, 2014.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Μπαϊράμ Ρετζέπι, δήλωσε ότι το γκράφιτι στους τοίχους της μεσαιωνικής Ορθόδοξης Μονής Ντετσάνι, είναι έργο τριών ανηλίκων της περιοχής που ήθελαν να ‘παίξουν’ δημιουργώντας κατάσταση, όπως γράφει σχετικό δημοσίευμα της σερβικής ‘Blic’.


Ο Ρετζέπι επεσήμανε ότι είναι η δράση αυτή αποτελεί ‘βανδαλισμό’ και η αστυνομία νουθέτησε τους γονείς να μην «κάνουν τέτοιες ανοησίες τα παιδιά, στον καιρό που ζούμε».

Σε τοίχο της Ορθόδοξης Σερβικής Μονής του Κοσσυφοπεδίου, γράφηκαν συνθήματα για το «Ισλαμικό Κράτος» και τον UCK, καθώς και για το «Χαλιφάτο που έρχεται».


Σχετική αναφορά κάνει το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων Sitel
 
Οι σχετικές αναφορές του ηγουμένου που μέσω του λογαριασμού στο Twitter που διατηρεί έγιναν αντικείμενο δημοσιευμάτων στα σερβικά, αλβανικά, σκοπιανά, βουλγαρικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης που τόνιζαν την ...απειλή του μοναστηριού από τους τζιχαντιστές.

Ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου, απογοητευμένος από τα συνθήματα και τον συνειρμό σε αυτά είπε ότι «είναι κρίμα να συνδέεται  ο Απελευθερωτικός Στρατός Κοσσυφοπεδίου- (Ushtria Çlirimtare e Kosovës—UÇK), που αγωνίσθηκε για την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου με εξτρεμιστικές οργανώσεις των Ισλαμιστών».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr