«Ανοικτοί Ουρανοί»: Έλεγχος Τουρκίας από Ρώσους παρατηρητές




Οκτώβριος 28, 2014.

Σύμφωνα με τη διεθνή Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, Ρώσοι επιθεωρητές θα εκτελέσουν μια πτήση παρατήρησης πάνω από την Τουρκία.


Αυτό ανακοινώθηκε στις 27 Οκτωβρίου από τον πρακτορείο Itar Tass, που επικαλείται τον αναπληρωτή επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Μείωσης  Πυρηνικών Κινδύνων, Σεργκέι Ζαμπέλο.

«Η πτήση παρατήρησης θα γίνει από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου από το ρωσικό αεροσκάφος παρατήρησης An-30B, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό εξοπλισμό,  με σημείο  το αεροδρόμιο  των Ανοικτών Ουρανών, Εσκισεχίρ. Το μέγιστο εύρος της έρευνας καλύπτει 1.500 χιλιόμετρα», είπε ο Ζαμπέλο.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί σε συμφωνηθείσα διαδρομή, κατά την οποία Τούρκοι ειδικοί επί του An-30B θα ελέγχουν την εφαρμογή  του  εξοπλισμού παρατήρησης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 27-31 Οκτωβρίου επιθεωρητές από τη Γερμανία και Γαλλία θα πραγματοποιήσουν πτήση παρατήρησης στο έδαφος της Ρωσίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr