Αντιπρόεδρος Bundestag: Το ΝΑΤΟ να σταματήσει την Τουρκία να υποστηρίζει το ‘ΙΚ’



Τούρκοι που μάχονται στο πλευρό των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’ υπό την ‘ευλογία’ της χώρα τους

Οκτώβριος 14, 2014.
Βερολίνο- Γερμανία.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξαναγκάσει την Τουρκία να σταματήσει την αδήλωτη υποστήριξή  προς το ‘Ισλαμικό Κράτος’ και την στροφή της πολιτικής της προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), δήλωσε η Claudia Roth,  αντιπρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag).


Η ίδια σε συνέντευξή της σε κουρδική εφημερίδα δήλωσε ότι η πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει μια ‘σκοτεινή’ πολιτική για τη Συρία, επιδιώκοντας την αποδυνάμωση των Κούρδων μαχητών και την εκμηδένιση της αντίστασής τους.

«Αυτό που έχουμε μάθει είναι ότι ο Ερντογάν, δεν θα ενοχλούνταν καθόλου, με την αποδυνάμωση των Κούρδων και στη συνέχεια την εκμηδένισή τους», είπε ο Roth, η οποία είναι εκλεγμένη με το γερμανικό κόμμα των Πρασίνων.
«Οι σχέσεις του Ερντογάν με το ‘Ισλαμικό Κράτος’ είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η Τουρκία φιλοξενεί ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για το ‘ΙΚ’ στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε η Γερμανίδα βουλευτής.
«Η Τουρκία έχει επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς όπλων στη Συρία μέσω των συνόρων της, αλλά δεν το πράττει. Επίσης, είναι τραγικό, οι εξτρεμιστές να πωλούν πετρέλαιο της Συρίας στους Τούρκους», πρόσθεσε.
«Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ερντογάν και οι υπουργοί του, βλέπουν το PKK με τον ίδιο τρόπο που βλέπουν και το ισλαμικό κράτος», δήλωσε η Ρόθ και πρόσθεσε:
«Ναι, είναι αλήθεια, ότι το PKK δεν έχει δημοκρατική βάση, αλλά δεν είναι ‘Ισλαμικό κράτος’ και κανείς δεν πρέπει να το θεωρεί ως τέτοιο», πρόσθεσε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr