Σκόπια: Το αλβανικό κόμμα DPA θα απαιτήσει μία νέα Συμφωνία –Πλαίσιο



Ο Μεντούχ Τάτσι ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει μια νέα συμφωνία για τα δικαιώματα των Αλβανών στο νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων

Οκτώβριος 12, 2014.

Τέτοβο.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών-DPA,  του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τέτοβο, επανεξελέγη ο Μεντούχ Τάτσι, ως αρχηγός  αυτού του αλβανικού πολιτικού σχηματισμού.


Ο Τάτσι κατά την εκλογή του, έκανε σαφές ότι το κόμμα του θα αγωνισθεί για μια πολιτική συμφωνία που θα αντικαταστήσει αυτήν του 2001, για την ισότητα των κοινοτήτων,  για να βελτιωθεί η κατάσταση των Αλβανών στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Μεντούχ Τάτσι, ο μεγαλύτερος ένοχος για «την καταστροφική κατάσταση που βιώνουν οι Αλβανοί στη χώρα, είναι  κόμμα  του Αλί Αχμέτι (το άλλο αλβανικό)», που συμμετέχει στην κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των Αλβανών, που σήμερα ζουν πολύ χειρότερα από ό, τι πριν. Ζούμε πολύ χειρότερα, γιατί το DUI και το VMRO-DPMNE είναι εναντίον μας και αυτό έχει αποδειχθεί. Είμαι ο κληρονόμος της πολιτικής ταυτότητας του  Άρμπεν Τζαφέρι» (απεβίωσε πέρσι) , δήλωσε ο Τάτσι και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και δεσμεύεται για νέες πολιτικές συμφωνίες  μεταξύ Αλβανών και Σλάβων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr