Το Πεντάγωνο στέλνει κι άλλους 1500 Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ




Σύμφωνα με το Fox News, οι νέες αμερικανικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Ιράκ μέχρι το τέλος του έτους

Νοέμβριος 9, 2014.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει εγκρίνει την αποστολή έως και 1.500 επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ, διπλασιάζοντας τον αριθμό που έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους.


Ο πρόεδρος ζήτησε επιπλέον 5.6  δισεκατομμύρια δολάρια  την Παρασκευή, για τον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους και για να καλύψει τις συμπληρωματικές αναπτύξεις.

Οι αποφάσεις αυτές αντανακλούν την εμβάθυνση της εμπλοκής των ΗΠΑ στην περιοχή, αν και ο Λευκός Οίκος τόνισε πάλι, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «δεν θα συμμετάσχουν στη μάχη», αλλά, μάλλον, στην κατάρτιση και την παροχή συμβουλών στις ιρακινές αλλά και στις κουρδικές δυνάμεις, σε Βαγδάτη και Αρμπίλ, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 1.400 Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος- σύμφωνα με το Fox News- δήλωσε ότι ένα από κέντρα των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν από τις ΗΠΑ είναι στην επαρχία Ανμπάρ και πιθανόν το μεγαλύτερο μέρος των επιπλέον στρατευμάτων θα είναι στο Ιράκ στα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ «θα δημιουργήσει πολλές θέσεις σε ολόκληρο το Ιράκ, όπου θα φιλοξενηθούν και θα καταρτισθούν 12 ιρακινές ταξιαρχίες, συγκεκριμένα εννέα του ιρακινού στρατού και τρεις ταξιαρχίες των Πεσμεργκά, όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, υποναύαρχος John Kirby.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr