Βουλγαρία: 86% των Βούλγαρων φοιτητών θα μεταναστεύσουν




Νοέμβριος 20, 2014.

Οι Βούλγαροι σπουδαστές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών έχουν ένα αβέβαιο μέλλον ως προς το αντικείμενο  των σπουδών τους.


Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από μια παράλληλη μελέτη του Βουλγαρικού Οικονομικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εργοδοτών και των φοιτητών για τις στάσεις και προσδοκίες των δύο μερών για μια επιτυχή επαγγελματική απόδοση.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από τον Τόμτσο Τόμοφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου από την αξιολόγηση  που προέκυψε από το σημερινό συνέδριο της 20ης Νοεμβρίου με τίτλο « Μάθηση και Ανάπτυξη στα πρότυπα των εργοδοτών».

Στο φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιμελητήρια, σύνδεσμοι της βιομηχανίας, κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλοι.

Ένα από τα συμπεράσματα  του συνεδρίου ήταν ότι για να βρει εργασία ένας νέος απόφοιτος βασίζεται όχι στις δυνάμεις που έχει αποκτήσει, αλλά στη βοήθεια συγγενών και φίλων κατά ποσοστό που φθάνει το 70 τοις εκατό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά αφού το 86 τοις εκατό των αποφοίτων των ανώτερων και ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας προσβλέπει να βρει θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Ο Τόμοφ τόνισε ότι οι νέοι άνθρωποι, δυστυχώς, δεν έχουν κίνητρο για να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση μετά την αποφοίτησή τους και η μελέτη υποδεικνύει ότι μόνο το 8 τοις εκατό θα προσπαθήσουν κάτι να δημιουργήσουν στη χώρα τους, σύμφωνα με το Κρος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr