Ο ηγέτης της ΛΔ του Λουγκάνσκ καλεί τον Ποροσένκο σε ...μονομαχία




“Ο ηγέτης της ΛΔΛ προκαλεί τον Πορσένκο σε μονομαχία”, γράφει το δημοσίευμα

Νοέμβριος 19, 2014.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας (ΛΔ) του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι προκάλεσε σε μονομαχία των πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προκειμένου να τερματισθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.


Ο Πλοτνίτσκι δήλωσε ότι μόνο έτσι θα τελειώσει η σύγκρουση μεταξύ των πολιτοφυλάκων και των δυνάμεων του Κιέβου.

Ο λόγος  της πρόσκλησης αυτής, που έγινε με ανοικτή επιστολή του ηγέτη του Λουγκάνσκ, ήταν η δήλωση του Ποροσένκο, ότι είναι έτοιμος «για ολοκληρωτικό πόλεμο».

«Ας μονομαχήσουμε, όπως έπρατταν οι εμπνευσμένοι αρχαίοι Σλάβοι ηγέτες και οι ένδοξοι Κοζάκοι. Όποιος κερδίσει, θα υπαγορεύσει στον αντίδικο, τους όρους του», σημειώνει στην επιστολή  του, προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι.

«Γιατί να επιδεινώσουμε το αμοιβαίο μίσος και να καταστρέψουμε ανθρώπους και την οικονομία, όταν θα χρειασθούν δεκαετίες για να ανακάμψουμε. Δεν θα ήταν καλύτερα να τελειώνουμε τις διαφορές μας με έναν δίκαιο, δημόσιο, αγώνα;» σημειώνει ο ηγέτης της ΛΔ του Λουγκάνσκ, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει τον τρόπο της μονομαχίας.

Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία του για νίκη, γιατί όπως είπε «η δικαιοσύνη είναι με το μέρος μου», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Itar Tass.

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr