«Οι εκλογές στη Νέα Ρωσία δεν μπορούν να ακυρωθούν»




Νοέμβριος 3, 2014.
Εκλογές για την ανάδειξη αρχηγών των Δημοκρατιών και των μελών των κοινοβουλίων διεξήχθησαν στο Ντονέτσκ και Λουγκάσκ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.

 Το ηγετικό κόμμα «Ντονέτσκ Δημοκρατία» του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο κέρδισε  τις εκλογές  στη ΛΔ του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με το Ria Novosti,  η πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας για ακύρωση των εκλογών, «είναι αδύνατη, άλλωστε, δεν υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντρέι Πουργκίν της ΛΔ του Ντονέτσκ.
«Είμαστε έτοιμοι για οικονομικές και πολιτιστικές επαφές με το Κίεβο, έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν μιλάμε για πολιτικές συμμαχίες, το Κίεβο έχει αιματοκυλίσει τους αμάχους», είπε ο Πουργκίν.
Υπενθύμισε ότι η ορκωμοσία του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο  έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη, ως επικεφαλής της Δημοκρατίας, αφού κέρδισε τις εκλογές.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Πουργκίν «οι εκλογές της 2ας Νοεμβρίου δεν ήταν ασυμβίβαστες με τις συμφωνίες με το Κίεβο που έγινα στο Μινσκ.
« Ακολουθήσαμε αυτό το οποίο επιτρέπει η Συμφωνία του Μίνσκ, καθώς οι συμφωνίες πουθενά δεν αναφέρουν ότι πρέπει να υπακούσουμε στους κανόνες του Κιέβου», δήλωσε ο Πουργκίν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr