Ο Έρογλου προτρέπει τις ΗΠΑ να πιέσουν την κυπριακή κυβέρνηση για συνομιλίες




Νοέμβριος 10, 2014.

Ο Ντερβίς Έρογλου, πρόεδρος  της τουρκοκυπριακής κοινότητας- στην κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα Κύπρο-  απέστειλε επιστολή προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καλώντας τον, να πείσει τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις.


 Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Έρογλου, το κάλεσμα προς την ελληνο-κυπριακή πλευρά γίνεται χωρίς όρους.

Η επιστολή έρχεται μετά  την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη, να διακόψει τις συνομιλίες τον Οκτώβριο, ως αντίποινα  για την αποστολή της Τουρκίας ενός πολεμικού πλοίου για να παρακολουθήσει την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις κυπριακές ακτές.

Ο Έρογλου, ισχυρίζεται ότι η ένταση στην περιοχή είναι τεχνητή, και προκλήθηκε εξαιτίας πολιτικών στόχων της κυπριακής κυβέρνησης, προσθέτει, μάλιστα, στην επιστολή του, ότι «τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, ήταν σε διεθνή ύδατα», σύμφωνα με δημοσίευμα της Haberler.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr