Η Τουρκία στοχεύει στην κατασκευή και εκτόξευση δορυφόρων σε μια πενταετία




Νοέμβριος 30, 2014.

«Η Τουρκία θα συμπεριληφθεί μεταξύ των χωρών που παράγουν και  εκτοξεύουν τους δικούς τους δορυφόρους μέσα σε μια πενταετία», ανέφερε ο επικεφαλής του Οργανισμού των Τουρκικών Επικοινωνιών.


Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ensar Gül, πρόεδρος των δορυφορικών επικοινωνιών   'Turksat', σε ομιλία του σε συνέδριο της Ανεξάρτητης Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματίων (MUSIAD) που έγινε το Σάββατο,  τόνισε ότι στόχος του οργανισμού είναι η δημιουργία τουρκικών δορυφόρων τους οποίους θα θέτει σε τροχιά.

«Εάν έχεις την ανάλογη εμπειρία, μπορείς να κατασκευάσεις δορυφόρο μέσα σε τρία χρόνια και να τον θέσεις σε τροχιά σε άλλα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θα έχει τον δικό της δορυφόρο μέσα σε μια πενταετία», είπε ο Γκιουλ.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία, έχει ανοίξει ένα κέντρο στην τουρκική βιομηχανία διαστήματος.
Η Τουρκία έχει τρεις επικοινωνιακούς δορυφόρους σε τροχιά και η χώρα έχει κατασκευάσει πέντε δορυφόρους συνολικά.

Η χώρα  δημιούργησε αυτούς τους δορυφόρους είτε σε συμπαραγωγή με του Ιάπωνες, είτε έχει αναθέσει το έργο σε άλλες εταιρείες, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr