Αλβανία: Ο Αμερικανός πρέσβης επικρίνει νοσταλγούς της εποχής του Ενβέρ Χότζα




Νοέμβριος 18, 2014.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου, επέκρινε την παρουσία πανό με φωτογραφίες του Αλβανού πρώην δικτάτορα στην χθεσινή επέτειο των  70 ετών της απελευθέρωσης των Τιράνων.


«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα χαιρέτισε την τελετή της 70ης επετείου της απελευθέρωσης των Τιράνων, αλλά την ίδια στιγμή, εκφράζει τη λύπη της για τις φωτογραφίες του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, που είχαν αναρτηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής»,σημειώνει η αλβανική ‘Σέκουλι’.

Στο επίσημο προφίλ της αμερικανικής πρεσβείας σε κοινωνικό δίκτυο, ο Αλεξάντερ Άρβιζου εξέφρασε τη λύπη του, που Αλβανοί κρατούσαν ανυψωμένη την φωτογραφία του Αλβανού δικτάτορα. Το γεγονός το χαρακτήρισε ως προσβολή για τον αλβανικό λαό.

«Είναι προσβολή για τους Αλβανούς», έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος συχνά επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας.

«Δυστυχώς, οι φωτογραφίες του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, αμαύρωσαν τη σημερινή τελετή στο νεκροταφείο των μαρτύρων», σημείωσε ο Άρβιζου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr