Κυρώσεις στους αυτονομιστές της Ντονμπάς από την ΕΕ ...




Νοέμβριος 17, 2014.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και  των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από αυτήν, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσουν τη Ρωσία για την υποστήριξη στους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.


Ωστόσο, οι νέες κυρώσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ,   είναι πιθανόν να εφαρμοσθούν μόνο για τους ρωσόφιλους αυτονομιστές και όχι στην ίδια τη Ρωσία.

 Οι τυχόν νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα συζητηθούν στην επόμενη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει άγνωστο, εάν οι νέες κυρώσεις θα αποδειχθούν αποτρεπτικός παράγοντας, για τους αυτονομιστές , εν μέσω της πολύμηνης κρίσης.
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, πριν από την εν λόγω συνεδρίαση, δήλωσε : »Σήμερα θα συζητήσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιδράσουμε στις λεγόμενες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου (στην Ντονμπάς)».
«Η εκλογή όπως είπαμε είναι παράνομη και παράτυπη και πρέπει να αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν την καταχώρηση των ονομάτων των ρωσόφιλων αυτονομιστών σε ένα κατάλογο, ώστε να μην τους επιτραπεί η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί που έχουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτήν, θα παγώσουν.

Η ψηφοφορία για ανεξαρτησία των ρωσόφιλων αυτονομιστών της 9ης Νοεμβρίου, οδήγησε περαιτέρω στην αύξηση της σύγκρουσης, που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της, εδώ και μήνες.

Οι Ρωσόφιλοι ψήφισαν για  μια περιφερειακή κυβέρνηση προσκείμενη στη Ρωσία, μια εκλογική διαδικασία που το Κίεβο και η Δύση αρνούνται να αναγνωρίσουν.

Η ψηφοφορία των αυτονομιστών έγινε καθώς η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχει αυξηθεί, οδηγώντας σε ένα σημείο τις σχέσεις των δύο πλευρών,  χωρίς να διαφαίνεται  επιστροφή για την διευθέτηση της κρίσης  στην Ουκρανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr