Σκόπια: «Σταθερός φίλος η Πολωνία για την ένταξή μας στην ΕΕ»




Αλληλοϋποστήριξη σλαβικών λαών στην ΕΕ

Νοέμβριος 26, 2014.

Η Πολωνία παραμένει φίλος του νοτιοσλαβικού κράτους –FYROM.
«Εμείς θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε στην προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως εκφράστηκε κατά της διάρκεια της 5ης  διάσκεψης στα Σκόπια, μεταξύ της FYROM και της Πολωνίας  για την εμβάθυνση των σχέσεων σε πρακτικό επίπεδο στην ένταξη στην ΕΕ.


Ο Marcin Kuvjak, υφυπουργός στο πολωνικό υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι η Πολωνία φέτος συμπληρώνει 10 έτη από την ένταξή της στην ΕΕ και ήρθε η ώρα να δώσει μια εκτίμηση του παρελθόντος και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα  της χώρας για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της Πολωνίας και των πλουσιότερων κρατών μελών.
Όπως δήλωσε, εξάλλου,  ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  Νίκολα Πόποφκσι, επίκεντρο αυτής της συνάντησης ήταν h απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας προσχώρησης της χώρας στην Ένωση.
«Νομίζω, ότι η Πολωνία, είναι μία από τις δυνατές χώρες υποστήριξής μας για την ταχύτερη και αποτελεσματική ένταξή μας στην ΕΕ», είπε ο Πόποσκι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr