Kobanî: Η τουρκική κυβέρνηση διαψεύδει ότι μέσω Τουρκίας εξτρεμιστές έπληξαν τους Κούρδους




Νοέμβριος 30, 2014.

Σανλιούρφα- Τουρκία.

Η τουρκική κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι παγιδευμένο με βόμβες όχημα πέρασε τα τουρκικά σύνορα από την επαρχία Σανλιούρφα,  προς την συριακή πόλη Kobanî, μαζί με εξτρεμιστές του 'ισλαμικού κράτους'.


Οι πληροφορίες αυτές που δημοσιεύθηκαν από αντιπολιτευτικές εφημερίδες της Τουρκίας επικαλούμενες πηγές των συνόρων με τη Συρία, θεωρούνται «αβάσιμες» (εισαγωγικά στο πρωτότυπο), όπως σημειώνει η Sabah.

Οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ και οι μαχητές Πεσμεργκά του Κουρδιστάν εξακολουθούν να μάχονται στην πόλη Κομπάνι, που είναι λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν αναφέρουν για ολική επίθεση των εξτρεμιστών από όλες τις πλευρές της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της πλευράς που συνορεύει με την Τουρκία στο συνοριακό σταθμό Murşitpınar, όπου διαπιστώθηκε εισβολή των εξτρεμιστών από τη Τουρκία.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα είναι σε επιφυλακή και δεν έχουν εντοπίσει κάποια δραστηριότητα», ανέφερε η τουρκική δήλωση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr