Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σκόπια: Η Σερβική Εκκλησία αποκαλεί τη χώρα μας «ΠΓΔΜ»
«Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, είναι η χώρα μας και η Εκκλησία μας ‘μη αποδεκτή’ και αντικανονική»Δεκέμβριος 24, 2014.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία σε μία δήλωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, για την πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στα Σκόπια για να ξεπερασθούν οι διαφορές μεταξύ της Σερβικής και της Σκοπιανής Εκκλησίας καθώς και η απελευθέρωση του αρχιεπισκόπου Αχρίδας, Ιωάννη Βρανισκόφσκι.


Η σερβική εκκλησία –συνεχίζει το σλαβο-σκοπιανο δημοσίευμα- αναφέρει ότι ο Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την χώρα μας που την αναφέρει ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», και σημειώνει ότι η επίσκεψη ήταν ακόλουθη της συνάντηση των επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας – Κυρίλλου και Ειρηναίου αντίστοιχα- που έγινε στο Βελιγράδι στις 15 Νοεμβρίου.

«Οι συνομιλίες του Ρώσου μητροπολίτη Ιλαρίωνα στα Σκόπια, τόσο με τη θρησκευτική, όσο και με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, είχαν ως στόχο την απονομή χάριτος  και την απελευθέρωση του αρχιεπισκόπου Αχρίδας Ιωάννη, ως προϋπόθεση στην προοπτική ρύθμισης της κανονικότητας της εκκλησίας της ΠΓΔΜ», αναφέρει η σερβική ορθόδοξη εκκλησία.

Χθες η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων, σχετικά με την αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, ανέφερε με δημόσια δήλωσή της, ότι αποδέχεται την πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να συμβάλλει στην ανάκαμψη και την επιτυχή υλοποίηση του διαλόγου μεταξύ της  Εκκλησίας των Σκοπίων και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και προέτρεψε στην απονομή συγχώρεσης- ελέου- στον πρώην αρχιεπίσκοπο Ιωάννη- Γιοβάν Βρανισκόφκσι, λόγω  των υψηλότερων στοχεύσεων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του 24 βέστι.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr