Συγκρούσεις Κούρδων με Τούρκους στη νοτιοανατολική Τουρκία- δύο νεκροί




Δεκέμβριος 27, 2014.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων Τούρκων με μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού διοικητή στη Σιρνάκ, οι συγκρούσεις ξέσπασαν στις τρεις το πρωί στην πόλη Cizre της επαρχίας μεταξύ μελών του PKK και τουρκικών ομάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νεκροί είναι οι Κούρδοι  Γιασίν Όζερ και Αμπντουλάχ Ντενίζ ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Περιφερειών, Καμουράν Γιουκσέκ προέτρεψε όλες τις πλευρές να απόσχουν από τις προκλήσεις «γιατί δεν κάνουν καλό σε καμία πλευρά».

Η τουρκική εφημερίδα « Γενί Σαφάκ» σημειώνει ότι συγκρούσεις με θέμα το κουρδικό, τον περασμένο Οκτώβριο σκοτώθηκαν 40 πολίτες, όταν οι Κούρδοι άρχισαν διαμαρτυρίες για την επίθεση των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, « και προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η τουρκική κυβέρνηση έμεινε απαθής από τα γεγονότα».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr